dissabte, de maig 26, 2012

Sistema d'Educació a Panjab


Panjab és l'estat on l'educació és atesa adequadament. Hi ha una disposició per a proporcionar educació primària gratuïta a tots els nens entre les edats de 6 - 14 anys.El govern de Panjab té com a objectiu contínuament per augmentar el nombre d'institucions educatives en el Panjab tant que cap nen es quedi enrere en l'adquisicióde l'educació. El sistema educatiu s'ha consolidat i per tant l'escola primària isecundària i preparatòria i l'escola secundària s'agrupen. El sistema educatiu comprèn l'educació secundària de les escoles secundàries d'alt nivell. L'anterior sistema de quatre nivells-primària, les escoles de secundària, preparatòria i secundària-que ara s'ha convertit en un sistema de dos nivells.

No hi ha escassetat d'institucions d'educació superior professional i tècnic superior en el Panjab. En els últims anys les indústries s'han expandit les seves ales a la terra de Panjab, aquests requereixen de mà d'obra enorme, tant tècnics com no tècnics i,certament, la demanda de mà d'obra tècnica és alta. Per omplir el buit molt estrès s'ha donat en l'expansió, modernització i reorientació de l'educació tècnica i de formació industrial.

L'objectiu principal és produir enginyers, tècnics i artesans capaços de manejar sofisticats operació tècnica industrial. Per aconseguir el propòsit dels nous instituts d'enginyeria i tècnica s'estan obrint i que hi ha una s'actualitzen.

El Banc Mundial està donant suport al projecte de desenvolupament educatiu en el Panjab. Panjab, la Universitat Tècnica s'ha creat a Jalandhar. L'estat també ha estat classificat setè entre tots els Estats de l'Índia en matèria d'educació.

El Departament d'Educació Superior de Govern del Panjab és l'autoritat administrativa per l'educació a partir de l'Inter lloc de Llicenciat en variades disciplines. Hi ha 361universitats que funcionen en les vuit divisions, sota la supervisió i orientació de laSecretaria d'Educació del Govern de Panjab. Hi ha un total de 76 l'Inter, Grau 218 i 67institucions de postgrau.